Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Borsec

                                                                                             

Síkomplexum

„Reménység” Sípálya

A Reménység síkomplexum a „Síelés Romániában” országos program keretében került megvalósításra a Vidékfejlesztési és Turisztikai Minisztérium pénzügyi támogatásával.

A befektetés 2010. december 17. napján került felavatásra Elena Udrea miniszter hölgy által. A projekt keretében három szomszédos sípályát valósítottak meg: a 680 m hosszúságú Remény sípályát, amely kivilágítással rendelkezik, a 726 m hosszúságú Verőfény sípályát és a 814 m hosszúságú Prücsök sípályát. A drótköteles szállítást egy Doppelmayr felvonó-berendezés biztosítja, melynek teljesítménye 720 személy óránként, a műhó-szükségletet egy 400 köbmétres gyűjtőtó biztosítja, három hóágyúval. A pályák karbantartását egy Fromatic típusú hótaposógép biztosítja. A pályák megközelítése ticketing/jegyszedő rendszerrel történik.
 
A pályák alján egy turisztikai központ található, ahol egy vendéglő működik, szintén itt található a jegypénztár, az illemhely, a hegyimentő-központ, egy síbérlési pont, a garázs, valamint az üzlet.
 
Ezen központ előtt egy kb. 100 férőhelyes parkoló található.
 
Két évi működés után kijelenthetjük, hogy ismét van téli időszak Borszéken, a turisták érdeklődése ezen síkomplexum iránti meghaladja elvárásainkat – mindezek szükségessé téve a komplexum kibővítését. Az illetékes minisztérium statisztikái szerint, országos 5-6 helyen állunk, az ezen létesítmény látogató turisták számát tekintve.
 
Kapcsolat:

+40745837628

www.borszekisi.ro

A terület részletei:
 
- három kiépített pálya, egy 720 fő/óra együléses felvonó által ellátva
- fő pálya kivilágítással
- hótaposógép (90.000 mp/h)
- hóágyúk
- szálláshelyek kb. 700m távolságra a pályától
- felszerelés-bérlés, sí-karbantartás
- vendéglő a pályák alján

Pálya kezdőknek – PRÜCSÖK – 814 m
 
Főpálya – REMÉNY – 630 m, kivilágítással
 
Pálya haladóknak- VERŐFÉNY PÁLYA – 726 m, csak haladó síelők részére