Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Borsec

                                                                                             

Újdonságok

Nosztalgia Fesztivál X. 2023

Nosztalgia Fesztivál X. 2023 augusztus 18-20 

Kedves résztvevők, kedves támogatóink!

Az idei különleges Nosztalgia Fesztiválunk a lehető legcsodálatosabb volt. A jubileumi évad egy mérföldkő a fesztivál számára, hiszen a 10 év alatt rengeteg támogatást, munkát de megannyi örömet is szereztünk.

Pályázati támogatás a IX. Nosztalgia Fesztiválra!

Ismét időutazásra hívtuk az érdeklődőket tavaly nyáron. 2022 augusztus 19-21 között, a Nosztalgia Fesztivál kilencedik kiadásán újfent felélesztettük az arisztokrácia századfordulós világát. Az esemény lejárta után is maradt tennivaló bőven, még pályázati támogatás is érkezett a tavalyi eseményünkre.

Háromnapos rendezvényünkön a fürdőtelep egykori világát elevenítettük fel: korabeli ruhákban sétálók töltötték be a hétvégét a város és az üdülőtelep sétányait, fiatalok mutatták be az alkalomra tanult táncot. A fesztivál kínálata bőséges és színes volt, sok zenével és tánccal.

Festival Nostalgic / Nosztalgia Fesztivál

Ismét időutazásra hívunk Borszékre minden kedves érdeklődőt. Augusztus 19-21 között, a Nosztalgia Fesztivál kilencedik kiadásán újfent felélesztjük az arisztokrácia századfordulós világát.

Szervezők: Primăria Orașului Borsec/Borszék Polgármesteri Hivatala, Fundația Pro Borsec/Borszékért Alapítvány

Támogatók:  Bethlen Gábor Alap , Romaqua Group Borsec

Virtuálisan is látogatható Borszék

Immár Borszék is feliratkozott azon üdülőhelyek sorába, amelyek esetében virtuális sétán is részt vehetnek az érdeklődők. Több hónapos munka után sikerült a végére járni annak a projektnek, mely által a város két legfontosabb turisztikai útvonalát digitalizáltuk. Ennek megvalósítására két pályázatot is benyújtott a Pro Borsec-Borszékért Alapítvány a Borszéki Városházával együttműködve, mindkettőt Hargita Megye Tanácsa finanszírozta.

Pályázati támogatás a Nosztalgia Fesztiválra!

Két év kihagyás után ismét időutazásra hívtuk az érdeklődőket tavaly nyáron. 2021 augusztus 14-15 között, a Nosztalgia Fesztivál nyolcadik kiadásán újfent felélesztettük az arisztokrácia századfordulós világát. Az esemény lejárta után is maradt tennivaló bőven, még pályázati támogatás is érkezett a tavalyi eseményünkre.

Reménység Síközpont - 2021-2022 téli szezon

Borszék - sízők és korcsolyázók paradicsoma!

A sípályákon és a korcsolyapályán kiválóak a körülmények

 

Program:

Hétfő-Péntek 10-18

Szombat: 09-19

Vasárnap és ünnepnapokon: 09-18

Ó-Sáros Fürdő - 2021-2022 téli szezon

Kedves vendégeink!

Az Ó-Sáros fürdő pénteken, 2021. december 24-én, ismét megnyitja kapuit.

Áraink:

Szolgáltatási csomag felnőtteknek (fürdő, szauna, sókamra) – 50 lej/fő - 2 óra

Szolgáltatási csomag gyerekeknek, 14 év alatt – 25 lej/gyerek

Információk: 0743 165 228

Nyitvatartás: Hétfő-Vasárnap12:00-20:00

Mindenkit megkérünk, hogy tartsák be a szükséges higiéniai szabályokat.

Belépés kizárólag COVID igazolvánnyal. Egyszerre 34 személy tartózkodhat az épületben.

Mezítlábas ösvény épül a Tündérkertben

2021 tavaszán a Borszékért Alapítvány egy mezítlábas ösvény elkészítéséhez kért vissza nem térítendő támogatást egy, a Hargita Megye Tanácsa által felajánlott lehetőséggel élve. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, a megyei önkormányzat 2500 lejjel támogatta az elképzelésünket. Az önrész előteremtésével és a Borszéki Polgármesteri Hivatal által felajánlott további támogatás révén a munkálatok is hamarosan elkezdődhetnek.